OTIŠAO NA PIĆE S RUČNOM BOMBOM

U četvrtak, 29. siječnja oko 22 sati u noćnom baru u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, 48-godišnjak s područja Međimurske županije nedozvoljeno je posjedovao i kod šanka pokazivao tijelo ručne bombe bez upaljačkog sklopa.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog, od 48-godišnjaka oduzeli su eksplozivnu napravu te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U nedjelju, 1. veljače u popodnevnim satima u šumskom predjelu zvanom “Mihalovska graba” u blizini mjesta Mali Mihaljevec pronađena je uginula divljač – srndać. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nepoznati počinitelj neutvrđenog dana postavio žičanu zamku u koju se uhvatio srndać koji je potom uginuo.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 5 prometnih nesreća, od čega 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena, te 4 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela “teške krađe”:

Tijekom noći s 30. na 31. siječnja u Nedelišću, u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u cvjećarnicu iz koje je potom ukrao prijenosno računalo i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 1. veljače u vremenu od ponoći do 00.20 sati u Pribislavcu, u Ulici dr. Ante Starčevića, nepoznati počinitelj provalio je privatnu radionicu gdje je ukrao više komada raznih dijelova za motorna vozila, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo počinili 22-godišnjak i 30-godišnjak s područja Međimurske županije, te će protiv njih biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)