Osumnjičeni za nekoliko kaznenih djela, u Kotoribi iz kokošinjca ukradena perad

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak s područja općine Pribislavec počinio dva kaznena djela teške krađe i kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Naime:

– u noći s 15. na 16. ožujka u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, zajedno s 22-godišnjakom s područja općine Pribislavec u dvorištu obiteljske kuće provalio je u garažu odakle je ukrao bicikle, trimer, visokotlačni perač, aluminijske ljestve, hidropak, plinske boce i razni alat. Veći dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasnici. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

– između 27. i 28. veljače, u Mihovljanu, Prvomajskoj ulici, zajedno s 24-godišnjakom s područja općine Pribislavec provalio je u sportski objekat odakle je ukrao zračni pištolj i sportsku opremu. Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku (zračni pištolj). Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

– u noći s 8. na 9. veljače u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, iz neograđenog dvorišta zajedno s maloljetnikom s područja Međimurske županije ušao je u otključani osobni automobil s kojim se odvezao do susjedne ulice, gdje je vozilo ostavio te je naknadno pronađeno. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 19, 22 i 24-godišnjaka te prema maloljetniku podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava.

Danas (u srijedu, 21. ožujka), 19 i 22-godišnjaci su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U noći s 19. na 20. ožujka, u Kotoribi, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u kokošinjac i podrum te ukrao nekoliko desetaka komada razne vrste peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)