Osumnjičeni za krađu iz kuće u Peklenici te iz automobila, najava akcije „Brzina“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 20-godišnjakom sa šireg područja općine Mala Subotica sumnja se da je počinio Krađu.

Podsjećamo da je 16. kolovoza ove godine u popodnevnim satima u polju „Zakovačnica“ kod Strelca, iz otključanog prtljažnog prostora osobnog automobila je ukrao mušku torbicu u kojoj se nalazio mobitel, svežanj ključeva, novčanik s novcem, bankovnim kraticama i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku.

Protiv 20-godišnjaka će se podnijeti posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 40 i 21-godišnjakinjama s područja grada Mursko Središće sumnja se da su počinile Krađu.

Tako su 18. studenoga ove godine u jutarnjim satima u Peklenici, Ulici dr. Ante Starčevića, iz nezaključane kuće ukrale novac.

Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Protiv 40 i 21-godišnjakinja će se podnijeti posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 30. studenoga od 18 do 24 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodit će operativnu akciju „Brzina“.

Akcija će biti usmjerena na suzbijanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)