Osumnjičeni provalnici u kuću, nogometni klub i kradljivci torbe, ukradeni razni električni kablovi

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su početkom kolovoza ove godine u Turčišću, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 54-godišnjakinje, odakle su ukrali LCD televizor, LED baterijsku svjetiljku i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili kućepazitelju pošto se vlasnica nalazi u inozemstvu.

Nadležnom držanom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik s područja Međimurske županije i 18-godišnjak s područja općine Domašinec, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su u četvrtak, 5. listopada oko 13 sati na nogostupu Ulice Vladimira Nazora u Čakovcu, s leđa prišli 90-godišnjakinji te joj iz ruke istrgnuli platnenu torbu u kojoj se nalazio novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Nakon drske krađe pobjegli su prema Vukovarskoj ulici. U događaju 90-godišnjakinja nije ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na više stotina kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec od 18-godišnjeg osumnjičenika oduzeli su ukradenu torbu i vratili ju vlasnici. Nadležnom držanom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

U noći s 10. na 11. listopada u Čakovcu, na gradilištu kod južne zaobilaznice grada, nepoznati počinitelj provalio je u metalni kontejner, vlasništvo poduzeća sa sjedištem u Prelogu, odakle je ukrao razne električne kablove. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije i 21-godišnjak s područja općine Domašinec, počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su u noći s 21. na 22. kolovoza u Turčišću, provalili u prostorije lokalnog nogometnog kluba, odakle su ukrali LCD televizor, muzičku liniju, nekoliko nogometnih lopti, sportsku torbu te razna alkoholna i bezalkoholna pića. Ujedno, iz jedne od prostorija ukrali su brdski (MTB) bicikl, vlasništvo maloljetnika. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili predstavniku nogometnog kluba. Nadležnom držanom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)