Osumnjičeni 27-godišnjak dilao marihuanu na području Čakovca

Protiv 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Protekle subote, 7. listopada 2023. godine u 20:45 sati u Čakovcu, Ulici Travnik, prilikom provjere identiteta na poziv policijskih službenika 28-godišnjak je dragovoljno predao PVC smotuljak ispunjen marihuanom, ukupne mase 5,14 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok će se protiv 28-godišnjaka s područja općine Konjščina (Krapinsko-zagorska županija) zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

U nastavku kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće u Čakovcu kojima se koristi 27-godišnjak. Tijekom pretrage pronađena su dva papirnata smotuljka ispunjena marihuanom, ukupne mase 8,79 grama te digitalna vaga za precizno mjerenje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom utvrđeno je kako je u subotu, 7. listopada u Čakovcu u večernjim satima preprodao 5,14 grama marihuane prethodno spomenutom 28-godišnjaku te da je u svom stanu posjedovao drogu marihuanu radi daljnje preprodaje.

Protiv 27-godišnjaka s područja grada Čakovca zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
(PU međimurska, foto: ilustracija)