Osumnjičena za kaznena djela davanja lažnog iskaza

Osumnjičena je davanjem lažnog iskaza ustvrdila kako nema nikakvih poreznih i dr. dugovanja, a što nije odgovaralo stvarnom činjeničnom stanju

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva i obavijesti nadležne porezne uprave, proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih djela davanja lažnog iskaza.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjakinja u svojstvu osnivača i odgovorne osobe, prilikom upisa u sudski registra dvaju trgovačkih društava, krajem rujna 2020. i krajem listopada 2015. godine, potpisala izjavu iz koje proizlazi da je podmirila sva porezna davanja i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te da ne duguje plaće radnicima. Konkretno, davanjem lažnog iskaza ustvrdila je kako nema nepodmirenih dugovanja, a što nije odgovaralo stvarnom činjeničnom stanju.

Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje sa šireg područja grada Čakovca, zbog počinjenja dvaju kaznenih djela davanja lažnog iskaza, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

(PU međimurska, foto: ilustracija)