Osumnjičena (48) za krađu novca iz kuće u Čakovcu

Na temelju dosadašnjih iskustava i poznajući stil i navike kradljivaca, savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela te stoga donosimo nekoliko savjeta

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 48-godišnjakinja s područja općine Pribislavec, počinila kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako je krajem kolovoza prošle godine u Čakovcu, iz otključane obiteljske kuće u Ulici Ruđera Boškovića, vlasništvo 91-godišnjakinje, ukrala 500 eura u raznim apoenima.

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEKOLIKO SAVJETA ZA NAŠE STARIJE GRAĐANE

  • Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako idete nakratko iz stana u posjetu susjedu, prijatelju ili porodici, ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i u kratkom vremenu odnose novac, zlatni nakit ili vrjedniju tehničku robu.
  • Ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično. Lopovi dobro znaju da ondje treba tražiti.
  • Ključ od stana, kuće ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće i sličnim mjestima.
  • Ne puštajte u dom nepoznate osobe one koje vas trebaju vratit će se poslije kada osigurate nazočnost osobe od povjerenja.
  • Ne nasjedajte na ljubaznost nepoznate osobe pred vratima – trudnoća – slabost – invaliditet.
  • Ništa ne potpisujte prije nego se posavjetujete s osobom od povjerenja – članovima kućanstva.
  • Ne dijelite osobne podatke putem društvenih mreža ili putem telefona – ime i prezime – broj osobne iskaznice – broj kartice tekućeg računa – količinu novca kojim raspolažete.

(PU međimurska, foto: ilustracija)