OSUMNJIČEN ZA TEŠKU KRAĐU – JEDNA KRAĐA ISPOD CENZUSA OD 1.000 KUNA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnji muškarac s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, krajem rujna prošle godine u Štefancu, Ulici Nikole Tesle, ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću, gdje je potom u spavaćoj sobi nasilno otvorio vrata ormara iz kojeg je ukrao novac te time 78-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirana je samo jedna krađa, i to male vrijednosti ukradene stvari, dakle ispod zakonom propisanog cenzusa od 1.000 kuna. Kod takvih kaznenih djela progon protiv počinitelja poduzima se podnošenjem privatne tužbe. Policija, kada ima saznanja o tim kaznenim djelima, poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio. Nakon utvrđivanja osnovane sumnje da je neka osoba počinila takvo kazneno djelo, policija na zahtjev oštećene osobe (pravni interes) može dostaviti podatke o počinitelju.

U posljednjih nekoliko mjeseci bilježi se pozitivan trend smanjenja broja evidentiranih kaznenih djela protiv imovine, prvenstveno krađa i teških krađa, javlja  http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)