OSUMNJIČEN ZA TEŠKU KRAĐU – IZ NEZAKLJUČANOG AUTA UKRAO NOVAC

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić rođen 1998. godine, s područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo teške krađe.

 

Naime, u subotu, 10. lipnja u popodnevnim satima u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, provalio je u prostorije Udruge gdje je ispremetao stvari i ukrao računalo s monitorom, reciver za televizor, pojačalo s miksetom, plinsku bocu, čaše i alkoholna pića.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Veći dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen oštećenoj Udruzi. Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

U utorak, 13. lipnja u prijepodnevnim satima u poljskom predjelu zvanom „Jamine“ u blizini Ferketinca, nepoznati počinitelj iz otključanog osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka ukrao je novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila, građanima savjetujemo:

– ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,

– kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,

– sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,

– ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora,

– vozilo parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu.

(http://medjimurska.policija.hr, foto PU međimurska)