Osam prometnih nesreća, od zadobivenih ozljeda preminuo 25-godišnjak

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i šest s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđeni 64-godišnji vozač osobnog automobila i dijete, putnik u osobnom automobilu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – četiri prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 2,03 grama po kilogramu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 3. veljače na kolniku državne ceste između Svetog Križa i Preloga.

U petak, 2. veljače Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest Županijske bolnice Čakovec da je u 15.50 sati, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo 25-godišnjak s šireg područja općine Nedelišće.

Naime, u nedjelju, 21. siječnja oko 17 sati u Paragu, prilikom narušavanja javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, 25-godišnjak je oštrim predmetom u predjelu glave udario drugog 25-godišnjaka. U utorak, 23. siječnja osumnjičeni je doveden sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio istražni zatvor. Protiv osumnjičenog zbog počinjenja kaznenog djela ubojstvapodnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Također, utvrđeno je da je javni red i mir na naročito drzak način narušavalo pet muških i dvije ženske osobe, protiv kojih je podnijet optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)