Osam prometnih nesreća tijekom vikenda, teško ozlijeđen vozač mopeda

U nedjelju, 19. studenoga oko 10.20 sati u Vrhovljanu, Čakovečkoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 66-godišnji vozač mopeda čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 0,25 grama po kilogramu, u blagom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem mopeda zbog čega se prevrnuo i pao na kolnik.

Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i šest s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama 66-godišnji vozač mopeda je teško, a 28-godišnji putnik u osobnom automobila lakše ozlijeđen.

 Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,

nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – tri prometne nesreće,

ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 1,95 grama po kilogramu utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, u nedjelju, 19. studenoga u Turčišću, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)