Osam prometnih nesreća proteklog vikenda – rezultati akcije “Alkohol”

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj su lake tjelesne ozlijede zadobili 21-godišnji vozač bicikla s područja općine Goričan u subotu, 9. veljače oko 12,20 sati u Goričanu, Murskoj ulici te vozač motocikla 38-godišnjak s područja općine Strahoninca u subotu, 9. veljače oko 21,15 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. veljače oko 15,40 sati u Murskom Središću, Tekstilnoj ulici u kojoj je sudjelovao vozač četverocikla 40-godišnjak s područja grada Murskog Središća, gdje će se ozljede naknadno okvalificirati.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

-nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

-vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

-nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće,

-nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača četverocikla u koncentraciji od 2,59 g/kg.

Provedena akcija „Alkohol“

Tijekom noći s 9. na 10. veljače od 23 do 5 sati Mobilni tim Policijske uprave međimurske proveo je operativnu akciju „Alkohol“. Akcija je provedena u cilju smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Međimurske županije.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– sedam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,

iznad 1,00 do 1,50 g/kg – pet prekršaja,

iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj

– jedan ostali prekršaj

Prometne nesreće nisu evidentirane, kao niti počinitelji prometnih prekršaja u povratu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: Tin Tomanić)