OSAM PROMETNIH NESREĆA I ISTO TOLIKO KRAĐA TIJEKOM VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je šest osoba ozlijeđeno. Teške ozljede zadobila je 45-godišnja putnica na motociklu, dok su lakše ozlijeđeni dijete-pješak, 64-godišnji vozač mopeda, 19-godišnja putnica na motociklu, 31-godišnji vozač osobnog automobila, 52-godišnja vozačica osobno automobila i 22-godišnji putnik u osobnom automobilu. U preostale tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice vozača osobnih automobila. Kod obojice (r. 1967. i 1953. godine) izmjerena je koncentracija alkohola od 1,92 promila.

U  subotu,  22.  srpnja oko 10  sati i  30 minuta  u  Čakovcu, na  raskrižju  Športske  te Ulica  Globetka  i  Braće  Graner  dogodila   se   prometna  nesreća  u  kojoj  je   teško  ozlijeđena 45-godišnja putnica na motociklu.

Vozačica Alfe Romeo, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1949., krećući se sporednom prometnicom (Športskom ulicom) ušla je u spomenuto raskrižje, a da pritom nije propustila sva vozila koja se kreću prometnicom s prednošću prolaska zbog čega je prednjim dijelom automobila udarila u bočni dio motocikla, austrijskih registarskih oznaka, koji je upravljao 56-godišnji austrijski državljanin. Nakon sudara došlo je to prevrtanja motocikla i pada vozača te 45-godišnje putnice na kolnik.

Ozlijeđena putnica, mađarska državljanka vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena. Nakon pružene liječničke pomoći puštena je na kućnu njegu.

Protiv vozačice Alfe zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se kaznena prijava.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa i tri teške krađe od kojih izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u petak, 21. srpnja u prijepodnevnim satima u Brezovcu. Nepoznati počinitelj uz pomoć ključa kojeg su pronašli ostavljenog nedaleko ulaznih vrata obiteljske kuće, ušli su u njenu unutrašnjost, odakle su potom ukrali razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I ova teška krađa dobar je povod da ponovno upozorimo naše građane kako ključeve stana ili kuće nikako ne ostavljaju sakrivene ispod otirača, u teglama za cviječe ili na drugim sličnim lokacijama jer time omogućavaju lopovima da na relativno jednostavan način uđu u njihove domove i potom im ukradu vrijednu imovinu.   

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnjak s područja općine Strahoninec, počinio kazneno djelo krađe. Naime, u noći sa 16. na 17. srpnja u poljskom predjelu zvanom „Popovčica“, nedaleko Strahoninca, s ranča vlasništvo 59-godišnjaka, ukrao je tri polovne auto-prikolice i  neregistrirani kombi Mercedes. Materijalna šteta procijenjena je na 3.500 kuna. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradene auto-prikolice i kombi te ih vratili vlasniku. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)