Osam prometnih nesreća, deset krađa, pljačka u Selnici, napad na policajca

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i pet s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 31-godišnja vozačica osobnog automobila i 35-godišnji putnik iz njezinog vozila, vozač bicikla (dijete) i pješakinja (dijete).

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu, u količini od 0,81 grama po kilogramu, utvrđena je kod 31-godišnje vozačice osobnog automobila koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama,  u subotu, 12. svibnja poslije ponoći, u Lapšini.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je deset krađa od kojih šest gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Tijekom noći s 10. na 11. svibnja u poljskom predjelu zvanom „Drage“ u blizini Vratišinca, nepoznati počinitelj u dvorištu voćnjaka provalio u skladište odakle je ukrao kompresor, visokotlačni perač, motornu prskalicu i PVC kanistre s više desetaka litara goriva.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

1) U noći s 10. na 11. svibnja u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je s terase ugostiteljskog objekta ukrao zaključani bicikl vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) Između 8. i 11. svibnja u Čakovcu, Buzovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće ukrao nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 11. svibnja oko 19.25 sati u Selnici, na Jelačićevom trgu, dvije mlađe muške osobe iskoristile su nepažnju zaposlenica trgovine mješovitom robom te ukrali novac i potom se udaljili u nepoznatom smjeru.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće na poljskom putu između Selnice i Murskog Središća zatečena su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije za koje je utvrđeno da su počinili opisano kazneno djelo.

Ukupni novčani iznos vraćen je zaposlenici trgovine.

Prema osumnjičenima podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 13. svibnja oko 19.05 sati u Orehovici, Ulici grofa Feštetića, prilikom postupanja po dojavi o nasilju u obitelji do policijskih službenika pristupila je muška osoba u vidno alkoholiziranom stanju dok je u rukama držala noževe i drvenu palicu.

Jedan od policijskih službenika naredio mu je da spusti predmete na što se oglušio te je prema njemu bacio nož koji je pao ispred njega i potom pobjegao. Policijski službenik krenuo je za njim te je u jednom trenutku bacio drugi nož, koji je proletio kraj njega. Kada ga je policijski službenik sustigao udario ga je drvenom palicom i ponovo pobjegao. Sustigavši ga, uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje policijski službenik ga je uhitio te je doveden u prostorije Policijske postaje gdje je utvrđeno da je kazneno djelo “napad na službenu osobu” počinio 33-godišnjak s područja općine Orehovica, pod utjecajem alkohola od 1,92 grama po kilogramu.

U događaju policijski službenik lakše je ozlijeđen, dok 33-godišnjak nije zadobio ozljede.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, javlja http://medjimurska.policija.hr

(foto: rt, ilustracija)