Orehovica – prijetio ubojstvom i pucao iz vatrenog oružja

 

U subotu, 30. listopada 2021. godine oko 16,12 sati u Orehovici, Dravskoj ulici 62-godišnjak dovezao se osobnim automobilom do obiteljske kuće, gdje je pod utjecajem alkohola prijetio ubojstvom 55-godišnjoj supruzi s kojom je u brakorazvodnom postupku, kao i 59-godišnjakinji i 68-godišnjaku. Potom je iz vozila izvadio vatreno oružje i pucao u smjeru dvorišta, nakon čega se vozilom udaljio.

Brzom reakcijom policijskih službenika osobno vozilo 62-godišnjaka je zaustavljeno u Orehovici te je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske, dok ozlijeđenih nije bilo.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga vozila gdje je pronađena i oduzeta puška modela IŽ-27E, 27 komada patrona te oružni listovi na ime 62-godišnjaka. Provedenim alkotestiranjem kod 62-godišnjaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u količini od 2,31 g/kg.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nasilje u obitelji, te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima osumnjičeni 62-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Potom je doveden u Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je rješenjem određen istražni zatvor u trajanju do mjesec dana te je predan u zatvor u Varaždin.

(PU međimurska, foto: ilustracija)