OPET DEMOLIRAN JAVNI WC

Iako u Murskom Središću postoji velika potreba za javnim WC-om u posljednje vrijeme on se gotovo redoviti demolira od strane obijesnih počinitelja. Tako je u travnju slomljen vodokotlić, skinuto i razbijeno veliko ogledalo, uništena i devastirana njegova unutrašnjost.

unnamed26

Kada je bio zatvoren građani su se s pravom bunili, pogotovo oni u susjedstvu čija su ga dvorišta zamjenjivala. Od 01. svibnja pa do 01. rujna, dakle za vrijeme turističke sezone, otvoren je i dostupan 24 sata. U noćnim satima on se ne provjerava, ne postoji video nadzor, pa to pojedinci koriste za svoje iživljavanje koje ujutro iznenađuje komunalnu djelatnicu zaduženu za održavanje.

Tako je bilo i ovog jutra kada su prvi korisnici naišli na razlupani inventar, slomljenu i skinutu zahodsku dasku, razbacane prazne plastične boce i neurednu unutrašnjost. Zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca ispaštaju svi ostali, a iz Grada mole građane da se prema gradskoj imovini ponašamo odgovorno jer ona služi nama, a  njeno stanje samo govori o tome kakvi smo  i znamo li barem malo cijeniti ono što imamo. (rt)

IMG_20150423_105627