Oduzeo prednost autobusu, otkriven počinitelj krađe

U utorak, 12. veljače oko 6,35 sati u Nedelišću na raskrižju Ulica maršala Tita i Trnavske, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 60-godišnjak s područja općine Nedelišće, krećući se Trnavskom ulicom, dolaskom do raskrižja s Ulicom maršala Tita, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, sa automobilom je ušao u raskrižje kada je oduzeo prednost prolaska autobusu varaždinskih registarskih oznaka, s kojim je, krećući se Ulice maršala Tita, upravljao 52-godišnjak s područja Varaždinske županije, zbog čega je došlo do udara autobusa u osobni automobil.

U autobusu se u trenutku prometne nesreće nalazilo 30-tak putnika.

Vozač osobnog automobila će biti prekršajno sankcioniran.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće počinio Krađu.

Naime, između 30. listopada i 3. studenoga protekle godine u Macincu, Školskoj ulici, je iz nezaključane prostorije sportskog kluba ukrao laptop marke “Acer” i jedan  bicikl marke  “Kreidler “.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 28-godišnjaka će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)