ODUSTAO OD PLJAČKE CARINSKE SLUŽBE U MURSKOM SREDIŠĆU

U utorak, 6. siječnja oko 15,15 sati u Murskom Središću, na Trgu bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj nasilno je pokušao otvoriti vrata prostorija carinske službe na nekadašnjem graničnom prijelazu, ali je od dovršenja kaznenog djela odustao.

Protiv počinitelja biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 3. siječnja oko 10,30 sati u Čakovcu, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera iz trgovine informatičkom opremom i mobitelima, nepoznati počinitelj sa izložbene police ukrao je mobilni uređaj marke „Nokia“, vrijednosti 2.300,00 kuna. Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec 34-godišnji počinitelj krađe s područja Međimurske županije je pronađen, te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu

U ponedjeljak, 5. siječnja u 13,05 sati na južnoj obilaznica grada Čakovca, kod raskrižja za mjesto Strahoninec dogodila se prometna nesreća u kojoj je 54-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola, na ravnom dijelu ceste prešao vozilom na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka.

Od siline udara jedan od osobnih automobila odbačen je u zaštitu ogradu. U prometnoj nesreći jedan vozač zadobio je lake tjelesne ozlijede. Zbog vršenja očevida prometne nesreće, u vremenu od 13,23 sati do 14,35 sati, promet na dijelu državne ceste br. 3 (južna obilaznica grada Čakovca) od raskrižja za mjesto Strahoninec do kružnog toka Nedelišće bio je zatvoren, te je privremenom regulacijom preusmjeren na obilazne pravce kroz grad Čakovec. Vozač koji je prouzrokovao prometnu nesreću uz podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu biti će prekršajno sankcioniran.

Tijekom noći s 10. na 11. siječnja u vremenu od 23,00 do 05,00 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom provesti će operativnu akciju “Alkohol“. Operativna akcija prije svega usmjerena je na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i na sankcioniranje ostalih prekršaja koji su najčešći uzroci prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja, javlja http://medjimurska.policija.hr/