Od sedam prometnih nesreća tijekom vikenda jedna u M. Središću

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je  lakše ozlijeđen 38-godišnji vozač osobnog automobila.

Nesreća se dogodila u petak, 24. svibnja 2019. godine oko 23:30 sati u Murskom Središću, ulici Matije Gupca.

U šest nesreća nastala je materijalna šteta, dok za jednu nesreću još uvijek nije poznata težina ozljeda jednog od sudionika.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
U dvije prometne nesreće radilo se o nepropisnoj, odnosno neprilagođenoj brzini. Također, u dvije nesreće vozači su nepropisno pretjecali, odnosno obilazili vozila. Nadalje, u dvije prometne nesreće vozači su se kretali na nepropisnoj udaljenosti, dok se u jednoj nesreći radilo o nepoštivanju prednosti prolaska.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija od 2,12 promila utvrđena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Alkoholizirani vozač u nedjelju, 26. svibnja 2019. godine nešto poslije ponoći u Goričanu na raskrižju Glavne i Murske ulice skrivio je nesreću s nastalom materijalnom štetom.
(PU međimurska, foto: ilustracija)