NOVI SKANDAL – BANKA „KOVANICA“ DELOŽIRALA POZNATOG VARAŽDINSKOG NOGOMETAŠA

Danas je u trećem pokušaju izvršena ovrha i deložacija obitelji poznatog varaždinskog nogometaša Zorana Brlenića iz kuće čiji je vlasnik Banka Kovanica.

Naime, Brlenić je u toj banci podigao kredit od 360.000 kuna, no nije ga u cijelosti vratio. Općinski sud u Varaždinu donio je prošle godine odluku o ovrsi, a Banka Kovanica je, kao ovrhovoditelj, kuću kupila na dražbi za 300.000 kuna.

kov 2

Brlenić tvrdi da kredit nije mogao vraćati zbog bolesti supruge te jer je ostao bez posla, a da banka nije imala sluha za dogovor. Iz Banke Kovanica tvrde suprotno, ističući da su svi pokušaji dogovora propali. Prvi pokušaj deložacije bio je 26. lipnja, a drugi 29. srpnja prošle godine, kada su to aktivisti Živog zida spriječili.

kov 3

Aktivisti Živog zida smjestili su se na tavanu obiteljske kuće, a prilikom deložacije ozlijeđena je jedna osoba. Predstavnik odjela za odnose s javnošću varaždinske policije Matko Murić izjavio je kako je riječ o samoozljeđivanju, odnosno da je osoba, prilikom skupljanja u grupu, po dolasku policajaca na tavan, glavom udarila u tavansku gredu.
 
Aktivisti su u kući pružili pasivan otpor policiji, a prvi je iz kuće iznesen Ivan Vilibor Sinčić.

(rt, živi zid, foto živi zid)

kov 4

PRIOPĆENJE BANKE „KOVANICA“

Poštovani,
Dana 13.01. zakazana je deložacija gospodina Brlenića i njegove obitelji iz nekretnine na adresi Gornji Kneginec uz asistenciju policije.
S obzirom na protekli neuspješni pokušaj deložacije, PU Varaždinska je angažirala dovoljan broj svojih pripadnika kako bi se ovaj puta osiguralo nesmetano provođenje postupka iseljenja i ispražnjenja stvari, sukladno Zaljučku Općinskog suda u Varaždinu i odredbama Ovršnog zakona. Uz pripadnike policije angažirani su i predstavnici hitne medicinske službe i predstavnici Centra za socijalnu skrb ukoliko se pokaže potreba za njihovom intervencijom.

 
Kao što smo dosada već informirali medije Banka je vlasnik predmetne nekretnine već tri godine a gospodin Brlenić i njegova obitelj odbijaju predati posjed predmetne nekretnine mirnim putem te se nalaze u protuzakonitom i nedopuštenom posjedu nekretnine bez ikakve naknade, tako da je Banka bila prisiljena poduzeti ovu krajnju i nepopularnu mjeru kako bi došli do posjeda i mogućnosti korištenja vlastite nekretnine. Banka je predmetnu nekretninu stekla kupnjom u ovršnom postupku nakon 7 godina vođenja ovrhe i čime je djelomično namiren dug prema Banci s osnova neplaćenog kredita.

 
Napominjemo da u navedenom razdoblju od dana stjecanja nekretnine pa do danas, Banka je razgovarala s gospodinom Brlenićem u više navrata (zadnji održani sastanci su bili dana 30.09.2014. i 21.10.2014. godine), te mu ostavila dovoljno vremana da pronađe zadovoljavajuće rješenje za jednu I drugu stranu sve kako bi mirnim putem riješiti postojeći problem vezano za preuzetu nekretninu i preostali dug po kreditu, dok je g. Brlenić nebrojeno puta obećao da će otkupiti predmetnu nekretninu i podmiriti ostatak dugovanja ali od dana kada je nekretnina dosuđena Banci pa do današnjeg dana nije izvršeno nikakvo plaćanje niti je postojala želja g. Brlenića da se problem riješi mirnim putem (svi njegovi prijedlozi bili su nekonkretni a obećanja ostala neispunjena).
Varaždin, 13.01.2015. Banka Kovanica d.d.

kov 5

kov 6

kov 7