NOĆAS NA METI PROVALNIKA BILA ULICA RUĐERA BOŠKOVIĆA – GRAĐANI ORGANIZIRAJU STRAŽE

Provale u našem kraju i u Murskom Središću nastavljaju se pojačanim tempom. Nakon što su se provalnici malo preselili u Vratišinec, Selnicu i Hlapičinu noćas su opet operirali u našem gradu. Na meti im je bila ulica Ruđera Boškovića gdje su pokušali provaliti u 3 kuće i to Novak Josipa, koji ih je primijetio i pozvao policiju, Antolović Hinka koji je u Njemačkoj pa je kuća prazna, te u kuću Varga Đurđe.

Izgleda da se ova ulica posebno dopada lopovima jer su je već jednom posjetili kada su pokušali opljačkati Nataliju Klopotan. Uglavnom se provaljuje sa dvorišne strane ili preko balkona kao u slučaju Novak Josipa. Ovaj puta ljudi su ih primijetili pa su ostali kratkih rukava te su se uputili u ulicu Nikole Tesle gdje su u jednoj kući ukrali 30 kuna.

Loša noć za provalnike, ali dobra za građane koji izgleda preduzimaju preventivne mjere i više se ne daju olako iznenaditi. Prema riječima jednog od žitelja uliice Ruđera Boškovića, stanovnici su odlučili organizirati i prve građanske straže koje će u smjenama paziti na sva sumnjiva kretanja. Provalnicima pomaže i to što po ulicama ne svijetle svi rasvjetni stupovi pa su veći dijelovi u mraku. No to je već pitanje za gradske komunalne službe ili Elektru.

Izgleda da je ovo za sada jedino rješenje, jer policija koliko se god trudila, nema uspjeha.

                                                                                                  (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)