Nizozemcu oduzeto 7 jointa, biciklist oduzeo prednost, krađe iz auta, provala u kuću i parkirne aparate

U četvrtak, 16. kolovoza u 14,10 sati na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II pristupio je vozilom 21-godišnji državljanin Nizozemske te je pregledom pronađena jedna PVC vrećica sa sedam komada ručno izrađenih cigareta „Joint“ mase 7,7 grama. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na THC.

Droga je oduzeta i proveden je prekršajni postupak uz novčanu kaznu.

 U četvrtak, 16. kolovoza oko 17,45 sati u Čakovcu, Ulici Tomaša Masaryka, vozač bicikla 61-godišnjak sa područja grada Čakovca obavljao je uključivanje u promet sa nogostupa na kolnik Ulice Tomaša Masaryka preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje zbog čega je u njegov bicikl udario osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Njemačke.

Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik, nakon čega je vozač bicikla vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Vozaču bicikla podnijet će se obavijest o počinjenom prekršaju.

U četvrtak, 16. kolovoza tijekom poslijepodneva u polju „Zakovačnica“ kod Strelca, nepoznati počinitelj iz otvorenog prtljažnog prostora osobnog automobila ukrao torbicu su mobitelom, novcem, ključevima, bankovnim karticama i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Provala u kuću

U četvrtak, 16. kolovoza u popodnevnim satima u Maloj Subotici, Ulici Benkovec,  nepoznati je počinitelj je provalio u kuću iz koje je ukrao novac, razni nakit i ručni sat.

Materijalna šteta procjenjuje na iznos nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provale u parkirne aparate

Tijekom noći 16. kolovoza u Čakovcu, Svetojelenskoj cesti, nepoznati počinitelj provalio je u parkirni aparat iz kojeg nije ništa ukrao.  Također je u razdoblju od 14. do 16. kolovoza u Čakovcu, Planinarskom putu, nepoznati počinitelj pokušao provaliti u parkirni automat no nije uspio pa je odustao.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)