NISU HTJELI PLATITI GORIVO PA NASRNULI NA POLICAJCA

U subotu, 3. listopada oko 1.50 sati u Čakovcu, Južnoj zaobilaznici, na benzinskoj pumpi nepoznate muške osobe u teretni automobil natočile su dizel gorivo, a račun zaposlenici nisu htjele platiti. Događaj je uočio policijski službenik zaposlenik Policijske uprave zagrebačke, koji je u tom trenutku bio izvan službe te se trojici muškaraca predstavio pokazivanjem službene iskaznice i značke s namjerom da ih spriječi u dovršenju kaznenog djela.

U tom trenutku jedan od muškaraca fizički je nasrnuo na policijskog službenika, uhvativši ga s obje ruke za vrat te ga počeo gušiti. Kako bi odbio napad na sebe, policijski službenik je uz primjenu tjelesne snage, sukladno ovlastima koje proizlaze iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, svladao napadača te ga zadržao do dolaska policije. U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeni su 25-godišnji napadač s područja općine Pribislavec i maloljetnik koji se nalazio u njegovom društvu s područja Koprivničko-križevačke županije.

U događaju policijski službenik lakše je ozlijeđen. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo „prisila prema službenoj osobi“ te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Nakon provedenog saslušanja na Županijskom sudu u Varaždinu, sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju najdulje do mjesec dana, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)