NI PČELE NISU SIGURNE – PROVALE U PČELINJAK, KRAĐA BANKOVNIH KARTICA

Jučer, 27. travnja oko 17 sati u Merhatovcu, nepoznati počinitelj provalio je u pčelinjak, vlasništvo 74-godišnjaka, odakle je ukrao nekoliko lovačkih kamera.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 1. i 27. travnja u Nedelišću, Trnavskoj ulici, nepoznati počinitelj u više navrata iz nezaključane kuće, vlasništvo 33-godišnjakinje, ukrao je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim  kriminalističkim  istraživanjem   sumnja   se   da   su  23-godišnjakinja  i  24-godišnjak sa šireg područja općina Podturen i Mala Subotica, zajedno s djetetom počinili kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, 18. ožujka između 7 i 17 sati u Goričanu, Kalničkoj ulici iz nezaključane kuće, vlasništvo 77-godišnjakinje, ukrali su novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica s pripadajućim PIN brojem. Potom su na bankomatu pomoću ukradene kartice i PIN-a podigli nekoliko tisuća kuna.

Protiv punoljetnih osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će se prema djetetu podnijeti posebno izvješće te obavijest nadležnom centru za socijalnu skrb, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)