Nepropisno pretjecanje uzrok prometne nesreće između Preloga i Svetog Križa

Tijekom očevida od 14:15 sati do 15:50 sati dio kolnika državne ceste između Preloga i Svetog Križa bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilazno

U utorak, 24. listopada 2023. godine oko 13:40 sati između Preloga i Svetog Križa, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile ozljede.

Dvadesetjednogodišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, državnom cestom u smjeru Preloga te je u zavoju obavljala pretjecanje osobnog automobila, a da svoje vozilo nije držala na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe, tako da ga ne ometa, niti ugrožava u prometu.

Zbog toga je prilikom vraćanja na prometnu traku vozilom udarila u osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojeg je pretjecala, a njime je u istom smjeru upravljala 18-godišnja kandidatkinja za vozača B kategorije, uz nadzor instruktorice vožnje.

Nakon udara vozilo koje je uzrokovalo nesreću se zanijelo te prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarilo u osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnjak te je potom automobil 21-godišnje vozačice izletio izvan kolnika, niz cestovnu kosinu te se prevrnuo na krov.

Mlada 21-godišnja vozačica i 55-godišnji vozač vozilom hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno, a sukladno čemu će se kvalificirati događaj.

Tijekom očevida od 14:15 sati do 15:50 sati dio kolnika državne ceste između Preloga i Svetog Križa bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim putnim pravcima.

(PU međimurska, foto: ilustracija)