NEOVLAŠTENO UZGAJAO INDIJSKU KONOPLJU – OPTUŽENI NASILNICI

U srijedu, 23. rujna u prijepodnevnim satima u Ivanovcu, Ulici Josipa Broza, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija, kojima se koristi 29-godišnjak sa šireg područja Grada Čakovca.

Prilikom pretrage oduzeta je jedna biljka indijske konoplje („cannabis sativa“) u rastu, više komada PVC vrećica ispunjenih drogom marihuanom ukupne težine 126,8 grama te digitalna vaga.

Protiv 29-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 19-godišnjaka s područja Međimurske županije, u  subotu 19. rujna u Čakovcu, na Trgu Republike, oko 1 sat poslije ponoći napali i izudarali 38-godišnjaka. Iste noći oko 2 sata, također na Trgu Republike, fizički su nasrnuli na 27-godišnjaka i 21-godišnjakinju. U opisanim događajima 38 i 27-godišnjak lakše su ozlijeđeni, dok 21-godišnjakinja nije zadobila ozlijede.

Protiv mladića zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito držak način podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)