Neovlašteno posjedovao drogu, pet krađa tijekom proteklog vikenda

U subotu, 9. lipnja oko 18.50 sati u Otoku, policijski službenici Policijske uprave međimurske, Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su osobni automobil čakovečkih registracijskih kojim je upravljao 24-vozač. Prilikom policijskog postupanja muškarac je dragovoljno predao PVC smotuljak u kojem se nalazila zelena biljna materija nalik na opojnu drogu marihuanu. Vaganjem je utvrđeno da se radi o 25,3 grama biljne materije, a preliminarnim testiranjem utvrđena je prisutnost THC-a.

Protiv spomenutog muškarca podnijet će se optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležnom prekršajnom sudu.

Tijekom postupanja vozač je odbio postupanja u cilju utvrđivanja prisutnosti  opojnih droga u organizmu zbog čega mu je uručen prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa od kojih tri, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Između 8. i 10. lipnja, u poljskom predjelu zvanom „Ferenčica“, nedaleko grada Preloga, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću odakle je ukrao akumulator, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)