NASILNO UŠAO U HRVATSKU NA GRANIČNOM PRIJELAZU M. SREDIŠĆE

U nedjelju, 20. prosinca u 12 sati na Međunarodnom cestovnog graničnom prijelazu Mursko Središće, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije, nepoznati vozač Forda Fieste, slovenskih nacionalnim oznakama, nakon što se zaustavio kod slovenske granične kontrole, zaobišao je graničnu kontrolu hrvatske policije te bez izvršene granične kontrole nastavio vožnju u unutrašnjost Republike Hrvatske. Pritom je oštetio spuštenu graničnu rampu u vlasništvu Republike Slovenije.  

 

 

U 12,10 sati u Murskom Središću, ulici Sitnice, policijski službenici zaustavili su odbjeglo vozilo te potom uhitili 59-godišnjeg vozača iz Republike Slovenije, a koji je bio pod utjecajem alkohola.

 

 

Slovenski državljanin uz Optužni prijedlog priveden je sucu Prekršajnog suda u Čakovcu te je nakon provedenog žurnog postupka kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7.000 kuna, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nadzoru državne granice. Odmah je uplatio dvije trećine izrečene novčane kazne, a potom je pušten na slobodu, javlja http://medjimurska.policija.hr/

(foto: ilustracija)