NAPAD KAMENOM, KRAĐE STROJEVA, PROMETNE NESREĆE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u petak, 24. srpnja oko 21 sat u Piškorovcu na ulici, 26 i 20-godišnjaci te jedan maloljetnik, napali i izudarali po tijelu 40-godišnjaka. Nakon toga prema njemu drugi maloljetnik bacio je veći kamen koji ga je pogodio, te ga teško ozlijedio.

Protiv 26 i 20-godišnjaka te prema maloljetniku podnijeti će se Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, dok će se prema drugom maloljetniku zbog počinjenog kaznenog djela „teška tjelesna ozljeda“ podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U petak, 24. srpnja oko 11.55 sati u Čakovcu, u Ulici Matice hrvatske, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u dvorištu poduzeća u stečaju, zatekli su tri nepoznate muške osobe kako demontiraju dijelove strojeva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 22, 23 i 24-godišnjaci s područja Međimurske županije, preskočili ogradu i ušli u halu poduzeća, gdje su sa više strojeva demontirali razne metalne dijelove (cijevi, ploče i dr.), te ih pripremili za odnošenje, a u čemu su ih zatekli policijski službenici.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu.

22 i 24-godišnjaci su uhićeni, te predani pritvorskom nadzorniku, dok im je Sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio Istražni zatvor.

Tijekom proteklog vikenda dogodile se pet prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća;
  • – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće;
  • – ostale greške – dvije prometne ž nesreće.

Tijekom proteklog vikenda najveća koncentracija alkohola u organizmu u količini od 1,09 g/kg, utvrđena je kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila 26. srpnja oko 1,35 sati na kolniku županijske ceste između Domašinca i Dekanovca, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)