NAMAMILI GA U PARK PA PRETUKLI – TIJEKOM VIKENDA 7 PROMETNIH NESREĆA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnjak i četvero maloljetnika počinili kazneno djelo „osobito teška tjelesna ozljeda“.

Naime, u srijedu, 27. srpnja oko 13 sati u čakovečkom Perivoju Zrinskih,  prema prethodnom dogovoru, osumnjičeni su se najprije verbalno sukobili s 45-godišnjakom, a potom su ga rukama i nogama izudarali po tijelu te mu pritom nanijeli osobito teške tjelesne ozlijede (doveden u opasnost život ozlijeđenog). Oštećeni je u park došao prema dogovoru s jednom od osumnjičenih osoba.

Protiv 20-godišnjaka te prema maloljetnim osumnjičenicima podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 30. srpnja oko 22 sata u Nedelišću na raskršću Varaždinske i Ulice Martina Viljevca dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist. Vozač Fiata Bravo, čakovečkih registarskih oznaka ulaskom u spomenuto  raskršće  nije  poštivao  prednost   prolaska   zbog  čega  je  u  prednji  bočni  dio  njegovog   automobila,  motociklom   naletio  47-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja Yamahe i pada vozača na prednji dio automobila te potom na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći motociklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Protiv 23-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Teške ozljede zadobio je motociklist rođen 1969., dok je lakše ozlijeđena pješakinja rođena 1968. godine.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisno skretanje, jedna prometna nesreća,

– nepropisna vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod 20-godišnjeg vozača osobnog automobila. Pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,74 promila, prouzrokovao je u Čakovcu prometnu nesreću s nastalom  materijalnom štetom javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)