NAKIT, NOVAC, PILE, BRUSILICE, KABLOVI I HOLOGENA RASVJETA NA METI LOPOVA

Dovršenim  kriminalističkim   istraživanjem   sumnja  se  da  su  četvorica  mladića (r. 1992. i 1996. te dvojica r. 1994. godine) sa šireg područja općine Nedelišće počinili kazneno djelo teške krađe.

U ponedjeljak, 12. rujna u kasnim večernjim satima u Macincu, Glavnoj ulici u dvorištu obiteljske kuće provalili su u šupu, odakle su ukrali motornu pilu, kutnu brusilicu, građevinska kolica i razni alat. Potom su iz garaže ukrali nekoliko produžnih kablova te raznu halogenu rasvjetu. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen 27- godišnjem vlasniku.

Uz kaznenu prijavu 22-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku PU međimurske, dok će se protiv ostale trojice osumnjičenika podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku redovnim putem.

U srijedu, 14. rujna u jutarnjim satima nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće u Prekopi, vlasništvo 69-godišnjaka ukrao je novac i razni nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja, http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)