NAJVIŠE „NAPUHAO“ U PEKLENICI – TUČNJAVE I TEŠKE KRAĐE OBILJEŽILE VIKEND

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 5. na 6. studenoga od 22 do 5 sati proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– devet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0 do 0,5 promila – jedan prekršaj,

– od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,

– iznad 1 do 1,5 promila – tri prekršaja,

– iznad 1,5 promila – tri prekršaja,

– vozači bicikala – jedan prekršaj (1,58 promila);

– četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja;

– dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje;

– prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu;

– prekršaj tehničke neispravnosti vozila;

– prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, te

– četiri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,97 promila utvrđena je u nedjelju, 6. studenoga 40 minuta nakon ponoći u Peklenici, na Trgu pekleničkih rudara, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri teške krađe, jedan pokušaj teške krađe i 11 krađa, od kojih izdvajamo:

 U subotu, 5. studenoga oko 11 sati i 30 minuta u Strahonincu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, 77-godišnjeg vlasnika. Nasilno otvorivši prozor ostavljen na kip ušao je u kuću, te započeo s pretraživanjem prostorija. U dovršenju kaznenog dijela spriječen je nailaskom 38-godišnjeg vlasnikovog sina, koji je počinitelja, nakon što je skočio s prozora, zadržao do dolaska policijskih službenika. Počinitelj je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnji osumnjičenik s područja grada Čakovca počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 

 U nedjelju, 6. studenoga u ranim jutarnjim satima Knezovcu, nepoznati počinitelj upotrebom originalnog ključa, kojeg je pronašao skrivenog, otključao je  ulazna vrata i ušao u kafić, vlasništvo privatnog poduzeća, odakle je ukrao cigarete i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić rođen 1990. godine, sa šireg područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, u utorak, 28. lipnja ove godine u Orehovici, Ulici Josipa Slavenskog, provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razni nakit i mobitele, te time 47-godišnjeg vlasnika oštetio za oko četiri tisuće kuna.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasniku. Nakon  provedenog  kriminalističkog  istraživanja  uz podnošenje kaznene prijave 26-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 

U subotu, 5. studenoga desetak minuta nakon ponoći u Prelogu, Glavnoj ulici, na terasi kafića skupina mladića, zbog novčanog dugovanja, pretukla je 20-godišnjeg mladića. Ozlijeđeni mladić naknadno je zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)