NA SREDIŠĆANSKOM GROBLJU POKUŠALI UKRASTI PA RAZBILI TABLU „MOLIM MIR“

Tijekom prošle noći na groblju u Murskom Središću dogodio se incident koji su izazvali lopovi ili samo vandali. Razbijena je tabla „MOLIM MIR“, a više o svemu rekao nam je gradski djelatnik zadužen za groblje Dražen Rožman.

 

„ Jučer oko 20,30 sati bio sam u redovitom obilasku groblja pri kojemu provjeravam stanje i moguće nepravilnosti. Pošto je naše groblje postalo mjesto učestalih pljački i sakupljanja raznih grupa koje se tamo opijaju i možda drogiraju, svakodnevno vršim kontrolu. U to vrijeme nisam primijetio ništa čudnoga pa sam otišao kući. Danas ujutro bilo je sve drugačije. Naišli smo na razbijenu tablu „MOLIM MIR“ čiji su polomljeni komadi bili razbacani. Na uviđaj je izašla i policija koja sumnja da se radi o pokušaju krađe table za koju su lopovi mislili da je bakrena i tako htjeli na njoj zaraditi. U pokušaju da je nasilno skinu, razbili su je i tako ostavili. No, ne isključuje se mogućnost da se radi samo o vandalskom činu što isto ne bi čudilo s obzirom kakva vrsta ljudi se skuplja noću na središćanskom groblju. Ja sam siguran da ovaj puta nije bila u pitanju pijanka jer nakon nje ostaju prazne flaše i opušci cigareta, što sada nije bio slučaj. Šteta se procjenjuje na nekih 300,00 kuna.“

 

Nakon višestrukih pljački građana kojima su lopovi na biciklima trgali lančiće na red su izgleda došli i objekti koji se nalaze na groblju. Kako spriječiti ove učestale kriminalne pojave, problem je na kojemu će gradske vlasti i policija morati poraditi. (R. Tomanić, foto Anđelko Jurak, Dražen Rožman)