Na prometnicama Međimurske županije tijekom vikenda evidentirano pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, dok će se u jednoj prometnoj nesreći kvalifikacija ozljeda i nesreće utvrditi naknadno.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u dane vikenda utvrđena je u količini od 2,45 g/kg, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu 23. travnja 2022. godine oko 23,10 sati na kolniku državne ceste broj 20, na raskrižju kružnog toka prometa Državne ceste broj 3 i Gradske ceste Čakovec – Ivanovec.

Naime, vozač dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama, stanju ceste (raskrižje) i vidljivosti (noć). Zbog toga je vozilom ušao u kružni tok, nakon čega je sišao izvan kolnika na travnatu površinu gdje je vozilom udario u prometni znak, u nastavku kretanja prošao je kroz raskrižje, udario u rubni kamen gdje se i zaustavio.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje te zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)