Na prijelazu ceste preko željezničke pruge 58-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,26 promila skrivio prometnu nesreću

Vozač je zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 17.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 10 mjeseci

Jučer, 25. kolovoza 2020. godine oko 11 sati i 40 minuta u Macincu, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, dogodila se prometna nesreća.

Pedesetosmogodišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,26 promila upravljao je Mazdom 323, čakovečkih registarskih oznaka i pritom se kolnikom Glavne ulice približavao prijelazu ceste preko željezničke pruge. U tom trenutku uređaj za zatvaranje prometa bio je spušten uz aktivaciju svjetlosnih i zvučnih signala, koji upozoravaju sudionike u prometu da se približava vlak. Vozač se nije zaustavio ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u polubranik uređaja za zatvaranje prometa, a nakon prouzrokovane prometne nesreće vozilom je napustio mjesto događaja.

Nešto kasnije, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec pronašli su odbjeglog vozača te ga zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirali izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 17.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 10 mjeseci.

U opisanoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na automobilu i polubraniku nastala materijalna šteta.
(PU međimurska, Foto: PU međimurska)