Na području PU međimurske tijekom proteklog vikenda, između 17. i 19. rujna 2021. godine, evidentirane su tri teške krađe i pet krađa

 

            Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 17. i 19. rujna 2021. godine, evidentirane su tri teške krađe i pet krađa. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u četiri krađe šteta manja od 1.000 kuna.

 

Izdvajamo krađu i tešku krađu:

1) U subotu, 18. rujna 2021. godine u noći, u Orehovici, Ulici Zrinskih nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao nekoliko komada peradi, ručnu pumpu i hidropak. Potom je iz otključane garaže ukrao osobni automobil u kojem se u bravi nalazio ključ te se odvezao na ulicu gdje ga je zaustavio građanin, nakon čega je vozilo ostavio i pobjegao. U blizini mjesta događaja zaustavio ga je drugi građanin i zadržao do dolaska policijskih službenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnjak s područja Općine Orehovica počinio opisano kazneno djelo.

Pronađeni ukradeni predmeti vraćeni su vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Ovom prilikom Policijska uprava međimurska zahvaljuje građanima na pravovremenoj reakciji i pomoći kod hvatanja počinitelja kaznenog djela.

  • U nedjelju, 19. rujna 2021. godine, između 8 i 16 sati u Strahonincu, Poljskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao domaći i strani novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom  odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)