NA MEĐIMURSKIM CESTAMA 4 PROMETNE NESREĆE S TEŠKIM POSLJEDICAMA

Tijekom poteklog vikenda zabilježene su četiri prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama: 

 

U petak, 10. travnja oko 11.30 sati u Pribislavcu na raskrižju ulica Dr. Ante Starčevića i Industrijske ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj 40-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, oduzela prednost prolaska 24-godišnjem vozaču motocikla čakovečkih registracijskih oznaka, zbog čega je došlo do bočnog udara motocikla u osobno vozilo. Ozlijeđeni vozač motocikla vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv vozačice osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

 

 

U petak, 10. travnja oko 16.45 sati u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 60-godišnji vozač bicikla s područja Međimurske županije, nije kretao na potrebnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika zbog čega je prednjim kotačem bicikla udario u rubni cestovni kamen te se prevrnuo s bicikla i pao na kolnik. Nakon prometne nesreće vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

 

 

U subotu, 11. travnja oko 4.30 sati na kolniku gradske ceste između naselja Savska Ves – Totovec (koja je privremenom prometnom signalizacijom zbog radova zatvorena za sav promet osim stanara i vozila gradilišta), dogodila se prometna nesreća u kojoj 26-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, pri pretjecanju svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe te je pritom udario u bicikl s kojim je u istom smjeru upravljao 33-godišnjak. Uslijed udara vozača bicikla odbačen je na travnatu cestovnu bankinu. Ozlijeđeni biciklista privatnim vozilom prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

 

 

U subotu, 11. travnja oko 22.50 sati u Čakovcu, Ulici Otokara Keršovanija dogodila se prometna nesreća u kojoj se 47-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih vozila, pod utjecajem alkohola, obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom  brzinom  tako da ne ugrožava pješake. Zbog toga je vozilom udario u 41-godišnjeg pješaka koji je kolnik prelazio preko obilježenom pješačkog prijelaza. Nakon udara pješak je srušen na kolnik. Svojim vozilom vozač osobnog automobila ozlijeđenog pješaka prevezao je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)