Na groblju iz auta ukrao novce, kartice i dokumente, ukradena i dva bicikla

U srijedu, 28. ožujka u popodnevnim satima u Donjem Vidovcu, na parkiralištu mjesnog groblja u Ulici Pavleka Miškine, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil te ukrao novčanik s novcem, bankovnim karticama i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Kako bi smanjili mogućnost provala u automobile, savjetujemo građane

Uoči blagdana Uskrsa policija učestalije bilježi počinjenje kaznenih djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što se očekuje i ove godine.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da vrijedne stvari, osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl., uvijek ponesete sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi. Ostavljeni predmeti dobar  su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti učinjena može biti veća od vrijednosti stvari.

Isto tako, novcu, foto i video opremi, prijenosnim računalima i torbica nije mjesto u vozilima i često su predmeti krađe iz vozila. Upozoravamo i da dokumente vozila ne ostavljajte u vozilima, dok prtljagu stavite u vozilo neposredno prije putovanja.

Zaključajte osobno vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić), zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima, zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika, a ključeve ne ostavljajte u vozilu bez nadzora.

Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu, te da pri tom pozornost obratite na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama jer na taj način sprječavate provale u automobile.

U noći, s 27. na 28. ožujka (s utorka na srijedu), u Gornjem Hrašćanu, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog gospodarskog objekta ukrao dva bicikla vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)