Na Forestlandu 40 zapljena droge, Središćanac mopedom u kukuruz, provale u trgovinu i kuću

U petak, subotu i nedjelju, od 13. do 15. srpnja tijekom održavanja javnog okupljanja u Brezju, policijski službenici Policijske uprave međimurske zabilježili su ukupno 40 zapljena droga.

Podnijeli su 19 optužnih prijedloga, pet obveznih prekršajnih naloga iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te podnijeli dvije kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela „neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Ukupno je zaplijenjeno 193,1 gram marihuane, 51 komad tableta ecstasy i 11 grama droge amfetamin.

U subotu, 14. srpnja oko 3,30 sati na kolniku ceste između Novog Sela Rok i Čakovca, „mladi“ vozač neregistriranog motocikla, 20-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom te dok je u krvi imao prisutno 0,68 grama po kilogramu alkohola, vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je u lijevom zavoju sa motociklom sišao van kolnika u cestovni jarak te u nastavku kretanja u polje kukuruza, gdje je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača.

Nakon prometne nesreće vozač je oko 7,45 sati, nakon pronalaska, vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Vozač za vrijeme vožnje na glavi nije nosio propisanu zaštitnu kacigu.

O događaju se podnosi posebno izvješće, dok će vozač biti prekršajno sankcioniran.

Tijekom noći s 14. na 15. srpnja ( sa subote na nedjelju), u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u prostorije trgovine, ali je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 13. srpnja oko podneva, u Mihovljanu, Ulici Ivana Gundulića, nepoznati počinitelj je kroz otključana vrata ušao u prostorije kuće, gdje je ukrao novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto TT)