MUŠKARAC IZ VRHOVLJANA NAPAO MOLITELJE ISPRED ŽUPANIJSKE BOLNICE U ČAKOVCU

„40 dana za život” je molitvena i ekumenska inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece koju je 2004. godine započela lokalna kršćanska zajednica u Bryan College Station u Teksasu. Ovu inicijativu čine tri ključna elementa:

  • – 40 dana molitve i posta za prestanak pobačaja u gradovima u kojima se moli
  • – 40 dana miroljubivog bdijenja ispred bolnica gdje se rade pobačaji, kao posljednji znak nade majkama koje tamo dolaze pobaciti, te kao znak Božje ljubavi i milosrđa koji poziva na obraćanje sve one koji čine pobačaj
  • – Osvešćivanje lokalne zajednice o potrebi zaštite nerođenog života i o problemu pobačaja

U Hrvatskoj je inicijativa započela prije dvije godine bdijenjem ispred Kliničkoga bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu za vrijeme korizme.

Mnoge župe, molitvene zajednice i pojedinci uključili su se u ovu molitvu ispred Županijske bolnice u Čakovcu.

O ovom okupljanju i molitvi ispred Županijske bolnice u Čakovcu Muralist je pisao 2. listopada, a 31. listopada je molitvenu grupu napao nepoznati muškarac koji je počeo narušavati javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način te je počeo vikati, galamiti i vrijeđati ljude koji su se tamo okupili radi molitve. U jednom trenutku rukama je odgurnuo muškarca, uzeo mu transparent i bacio ga. Nakon toga se udaljio s mjesta događaja. U događaju nitko nije zatražio liječničku pomoć, pa nema ozlijeđenih.

Iz PU međimurske potvrdili su da se dogodio verbalni i fizički napad na molitelje na mjestu miroljubivog bdijenja ispred Županijske bolnice u Čakovcu. Nitko od molitelja nije ozlijeđen, a slučaj je prijavljen policiji koja je poduzela daljnje korake.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici PP Čakovec utvrdili su da je prekršaj narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način – napad na molitelje ispred čakovečke bolnice počinio 47-godišnji muškarac, a neslužbeno saznajemo da je napadač iz Vrhovljana.

(rt, foto A. Jurak)

04-1