Muškarac (29) upravljao automobilom pod zabranom te završio u zatvoru

29-godišnjak upravljao je automobilom za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije zbog neobavljenog izvanrednog liječničkog pregleda

U utorak, 25. lipnja u 23:55 sati u Prelogu, preloški policajci prilikom nadzora cestovnog prometa u Čakovečkoj ulici, zaustavili su 29-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Provjerom putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 29-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije zbog neobavljenog izvanrednog liječničkog pregleda. Vozač je uhićen te priveden u Policijsku postaju Prelog.

Jučer, 26. lipnja okrivljeni 29-godišnjak uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja dežurni sudac prihvatio je prijedlog policije te 29-godišnjaku odredio zadržavanje do 10 dana, nakon čega je predan u varaždinski zatvor.

(PU međimurska, foto: ilustracija)