U Murskom Središću provalio u obiteljsku kuću i ukrao razno lovačko oružje, s ranča ukradena kamera…

U srijedu, 29. studenoga u večernjim satima u Toplicama sveti Martin, Sportskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz ograđenog posjeda (ranča), demontirao i ukrao kameru vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku

U protekla 24-sata na području Polcijske uprave međimurske evidentirama su tri kaznena djela teške krađe:

  • u utorak, 28. studenoga oko 22 sata u Novakovcu, Selskoj ulici, nepoznati počinitelj  provalio je u trgovinu mješovitom robom gdje je ukrao više desetaka komada kutija cigareta. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
  • između 28 i 29. studenoga u Čakovcu, Istarskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u podrumsku prostoriju stambene zgrade gdje je ukrao razni profesionalni alat i ribičku opremu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
  • u srijedu, 29. studenoga od 7.30 do 17.30 sati u Murskom Središću, Ulici Antuna Mihanovića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je potom u jednoj od prostorija provalio u ormar iz kojeg je ukrao razno lovačko oružje. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo krađe. Naime, u nedjelju, 19. studenoga u popodnevnim satima u Palovcu, na parkiralištu ispred trgovine mješovitom robom u Glavnoj ulici, iz otključanog osobnog automobila čakovečkih registarskim oznaka ukrali su žensku torbicu u kojoj su se nalazili mobitel i novac. Dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasnici.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)