MURSKO SREDIŠĆE – U FILMSKOJ POTJERI AUTIMA STANISLAV STOJKO VRATIO UKRADENI NOVAC

Neobični kriminalni događaj s elementima trilera dogodio se jučer u Murskom Središću u Ulici Marka Kovača. Sudionik i oštećena strana bio je poznati Središćanac Stanislav Stojko, predsjednik Udruge dijabetičara i proizvođač jaja. Njemu se desilo nešto što će pamtiti čitav život, a ovu zgodu nam je detaljno ispričao.

stojko

„Oko 15 sati vratio sam se kući po upaljač za lampione. Ušao sam u hodnik i na komodu odložio novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima. Pošto mi se plin za upaljač nalazio u podrumu koji je ispod kuće na trenutak sam napustio hodnik, no učinilo mi se da sam prilikom silaska primijetio neku sjenu. U podrumu sam se zadržao možda minutu, a kada sam se vratio vidio sam da novčanik nije u položaju u kojem sam ga ostavio, nego da je preokrenut.

Otvorio sam ga i odmah vidio da nedostaju novci, točno tisuću dvjesto kuna. Jedna novčanica bila je u apoenu od tisuću, a dvije po sto kuna. Vozačka dozvola koja je isto bila u novčaniku nalazila se bačena na podu terase. Shvatio sam što se dogodilo i da sam pokraden te sam istog trenutka sjeo u auto i izjurio na cestu. Nedaleko od moje kuće primijetio sam jednu Romkinju kako ulazi u bijeli auto koji ju je tu očito čekao. Stisnuo sam po gasu, pretekao ih i svojim kolima prepriječio im put, upalio sva četiri žmigavca i izašao iz auta.

Odmah sam joj rekao da me je opljačkala i da mi vrati novac. Ispočetka je nijekala da je ona to učinila no kada sam zaprijetio da ću pozvati policiju koja će je detaljno pretražiti posegnula je rukom u grudnjak iz kojega je izvukla smotuljak sa mojim novcima i računom za benzin koji sam malo prije natankao. Bio sam sretan što sam došao natrag do svojih novaca pa ih nisam dalje zadržavao, ali sam ipak otišao u policiju. Kada sam ispričao što se dogodilo rekli su mi da tu ne mogu puno učiniti, jer novac sam vratio no mogu pokrenuti privatnu tužbu. Dotičnu Romkinju dobro poznajem jer sam joj u više navrata davao razne stvari pa sam je prepoznao i u njihovoj arhivi gdje već ima dosje.

Ovo sam sada ispričao samo zbog razloga da upozorim ostale građane da ni jedne sekunde nisu sigurni i da se ovo može i njima dogoditi ako samo na trenutak napuste kuću koju nisu zaključali ili se nalaze u nekoj prostoriji otključane kuće pa ne mogu primijetiti da im je netko ušao u nju. Meni se dogodilo da me je opljačkala moja „kućna Romkinja“ kojoj sam u više navrata pomagao pa mi je sada potpuno jasno da više nikome ne mogu vjerovati“, završio je Stanislav Stojko.

(R. Tomanić)

01