Mursko Središće – rekorder Martinja s 2,30 promila i krađa nakita u Sitnicama

Proteklog vikenda (od 10. do 13. studenoga) povodom obilježavanja „Martinja“ policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji sa policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije poduzimali su pojačane aktivnosti s ciljem sprečavanja prometnih nesreća i njihovih najtežih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom ovih aktivnosti ukupno je utvrđeno 109 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

 • 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
  • od 0,50 do 1,00 grama po kilogramu – 11 prekršaja,
  • od 1,00 do 1,50 grama po kilogramu  – devet prekršaja,
  • iznad 1,50 grama po kilogramu  – osam prekršaja,
  • 24 prekršaja nepropisne brzine,
 • dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, te
 • 55 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,30 grama po kilogramu utvrđena je u petak, 10. studenoga u Murskom Središću, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet teških krađa i četiri krađe.

Izdvajamo:

Između 31. listopada  i 6. studenoga u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće ukrao je razni nakit vrijednosti više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku

U noći s 9 na 10. studenoga u Donjoj Dubravi, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka odakle je ukrao profesionalne strojeve vrijednosti više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 25. listopada i 8. studenoga u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao peć na kruta goriva te razne odjevne predmete. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)