MRTAV PIJAN VOZIO UNATRAG – PRODAVAČICI IZ KASE UKRADENO VIŠE TISUĆA KUNA

Danas, oko 2.10 sati u Čakovcu, na prostoru benzinske postaje u Svetojelenskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 31-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 3,40 g/kg, vožnjom unatrag obavljao uključivanje u promet s prostora parkirališta na pristupnu cestu parkirališta, a da se pritom nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnji vozač.

Zbog visokog stupnja alkoholiziranosti 31-godišnjem vozaču određena je mjera privremenog smještaja u posebnu prostoriju do otrežnjenja.

Protiv vozača podnijet će se Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

U srijedu, 19. kolovoza oko 15.30 sati u Pušćinama, u Školskoj ulici, nepoznati počinitelj ušao je u trgovinu privatnog poduzeća, gdje je iskoristio nepažnju i kraću odsutnost prodavačice, te je iz registar kase ukrao nekoliko tisuća kuna. Odmah potom uputio se van iz trgovine, ali ga je sustigla prodavačica koja ga je pokušala zadržati. Počinitelj ju je odgurnuo pri čemu je pala na pod, te je izašao je iz trgovine i osobnim automobilom udaljio se u nepoznatom smjeru.

U događaju prodavačica nije zadobila ozlijede.

U svezi događaja uhićena je jedna osoba, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju, javlja http://medjimurska.policija.hr/, (foto: ilustracija)