Mladić uslijed neprilagođene brzine udario automobilom u drvo

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni vozač i maloljetna putnica prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati

Jučer, 15. listopada oko 4:30 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni vozač i putnica iz osobnog automobila.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,61 g/kg, 19-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (blagi zavoj), stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć) i atmosferskim prilikama (padala kiša). Uslijed opisane situacije u blagom zavoju došlo do zanošenja vozila i silaska izvan kolnika te udara prednjim bočnim dijelom u prometni znak, a u nastavku kretanja i u drvo.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni vozač i maloljetna putnica prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati, nakon čega slijedi i pravna kvalifikacija događaja.

U vađenju unesrećenog mladića iz vozila sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

(tekst i foto: PU međimurska)