MLADIĆ S PODRUČJA GRADA M. SREDIŠĆA POKUŠAO OPLJAČKATI STARICU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak s područja grada Murskog Središća počinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju.

Naime, u nedjelju, 22. svibnja oko 13 sati i 30 minuta na Trgu Republike u Čakovcu, kod Centra za kulturu, prišao je 67-godišnjakinji te joj s vrata pokušao strgnuti lančić u čemu nije uspio. Nakon toga srušio ju je na tlo i pokušao skinuti narukvicu, u čemu također nije uspio te se potom dao u bijeg.

U događaju 67-godišnjakinja lakše je ozlijeđena.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj razbojništva 20-godišnjak je uhićen te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika nakon saslušanja sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio je osumnjičeniku istražni zatvor.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjakinja s područja grada Čakovca lažno prijavila kazneno djelo.

Naime, u prostorijama Policijske postaje Čakovec podnijela je kaznenu prijavu na zapisnik protiv dvojice nepoznatih počinitelja koji bi na njenu štetu počinili kazneno djelo teške krađe na drzak način. Policijskim službenicima izjavila je kako su je u petak, 27. svibnja oko 1 sat i 50 munuta u Strahonincu, Poljskoj ulici presrela dvojica muškaraca s kapuljačama na glavi, te joj je jedan od njih s remena strgnuo torbicu u kojoj se nalazio novčanik i mobitel. Nakon toga počinitelji bi se udaljili u nepoznatom smjeru.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena lažno prijavila počinjenje kaznenog djela na svoju štetu iako je znala da to nije istina.

Protiv 20-godišnjakinje podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, sve s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • – nepropisna vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • – nepropisno mimoilaženje – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice sudionika prometnih nesreća.

Najveća koncentracija od 1,65 promila utvrđena je kod 24-godišnjeg sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 27. svibnja oko 23 sata u Domašincu.

U petak, 27. svibnja oko 23 sata i 30 minuta u Selnici, na dvorištu obiteljske kuće u Poljskoj ulici izbio je požar na Ford Focusu, čakovečkih registarskih oznaka.

Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Selnica.

Očevidom, u kojem je sudjelovala i inspektorica za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske, utvrđeno je kako je uzrok požara tehnički kvar na motoru vozila.

U požaru vozilo je u potpunosti izgorjelo, dok se materijalna šteta procjenjuje na četrdesetak tisuća kuna, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)