Mladić iz Sitnica i maloljetnik osumnjičeni za krađu novca i automobila

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo razbojničke krađe.

Naime, sumnja se kako su u petak, 9. rujna 2022. godine oko 16 sati na ulici u Sitnicama, osumnjičeni i maloljetnik prišli 46-godišnjaku, koji je bio pod utjecajem alkohola (2,14 g/kg). Nakon kraće šetnje osumnjičeni je iz džepa hlača 46-godišnjaka ukrao novac.

Pošto je oštećeni prijetio krađu, počeo je vikati na osumnjičenog, koji je potom s ciljem da zadrži ukradeni novac, odgurnuo i srušio na tlo oštećenog, a potom mu zadao udarac rukom i nogom. Liječničkim pregledom utvrđeno je kako je oštećeni 46-godišnjak u događaju lakše ozlijeđen.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka podnijeto je posebno izvješće državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništava 19-godišnjak je doveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je nakon saslušanja odredila istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor.

Uvidom u evidencije MUP-a utvrđeno je kako je za maloljetnikom, koji je bio u društvu osumnjičenog, raspisana potraga zbog napuštanja odgojnog doma. Maloljetnik je u pratnji djelatnice nadležnog centar za socijalnu skrb i policijskih službenika prepraćen u odgojni dom.

U subotu, 10. rujna u 10:24 sati u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec uočili su VW Golf, varaždinskih registarskih oznaka, a  koji je istog dana nešto poslije 9 sati ukraden na području Ivanca (Varaždinska županija). Odmah su krenuli u potjeru za ukradenim vozilom i nepoznatim vozačem, koji je nakon što je primijetio policijske službenike, pobjegao vozilom u smjeru Šenkovca.

Poduzetim mjerama traganja u 11,45 sati u Šenkovcu, Ulici Augusta Šenoe, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradeni automobil i odbjeglog vozača. Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o maloljetniku, koji je u petak, 9. rujna predan u odgojni dom te je bio u društvu 19-godišnjaka, koji je u Sitnicama počinio prethodno opisanu razbojničku krađu. Maloljetnik je uhićen te je predan policijskim službenicima Policijske postaje Ivanec.

(PU međimurska, foto: ilustracija)