MEĐIMURKE I MEĐIMURCI SE NE VOLE VEZATI, SUDARAJU SE I BICIKLISTI, A KRADU KAMERE

Policijski službenici Policijske  uprave međimurske u razdoblju od 12. do 18. rujna proveli su akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 290 prekršaja, od čega se 118 prekršaja odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa. Od ukupnog broja svih utvrđenih prekršaja, policijski službenici prekršiteljima su izdali 123 upozorenja.

U utorak, 20. rujna oko 5 sati i 50 minuta na biciklističko-pješačkoj stazi između Kotoribe i Donje Dubrave dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 48-godišnja biciklistica. Zbog nepravilnog kretanja, nepridržavanja desne strane staze koja je namijenjena za promet u oba smjera, došlo je do direktnog sudara između biciklistice i maloljetnog bicikliste. Nakon sudara biciklisti su se prevrnuli i pali na kolnik.

U trenutku nesreće (noć) sudionici nesreće nisu bili označeni reflektirajućim prslucima ili odjećom. Ujedno, bicikl maloljetnog vozača nije imao upaljena svjetla (prednje bijelo i stražnje crveno).

Sudionici prometne nesreće naknadno su u Županijskoj bolnici Čakovec zatražili liječničku pomoć, te je utvrđeno da je biciklist lakše, a biciklista teško ozlijeđena (zadržana na liječenju).

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U noći s 18. s 19. u Pušćinama, Voćarskoj ulici nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle u ukrao digitalnu kameru, zvučnike i prijenosni disk.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, havlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)