Maloljetnik počinio više kaznenih djela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio više kaznenih djela Teška krađa, Krađa i Razbojnička krađa.

Tako je 7. studenoga u popodnevnim satima u Dekanovcu, Ulici Florijana Andrašeca, provalio u garažu i kuću, odakle je ukrao motornu pilu, novac i mobitel.

Nadalje, u petak, 15. studenoga oko podneva u Dekanovcu, Ulici Florijana Andrašeca, je iskoristio nepažnju ukućana te je ušao u nezaključanu kuću, gdje je iz spavaće sobe ukrao razni nakit.

Također je u četvrtak, 21. studenoga oko 10 sati i 30 minuta u Domašincu, Glavnoj ulici,  ušao u nezaključanu kuću vlasništvo 57-godišnjakinje, gdje ga je ona primijetila, nakon čega ju je odgurnuo i udario rukom. Vlasnica je naknadno utvrdila da joj ukraden novac i mobitel.

U utorak, 26. studenoga u jutarnjim satima, u Gardinovcu, na vrtu, iz nezaključanog pčelinjaka je ukrao trimer, motornu pilu i dva plastična kanistra s gorivom.

Podsjećamo, da je taj isti maloljetnik počinio provalu tijekom noći s 23. na 24. studenoga u Gardinovcu, gdje je provalio u kuću, odakle je ukrao laptop, bicikl, razni nakit i alat.

Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Prema maloljetniku je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež te je 27. studenoga u popodnevnim satima uhićen, ispitan u svojstvu osumnjičenika, a potom je u četvrtak, 28. studenoga predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Nakon toga je temeljem naloga državnog odvjetnika doveden sucu za mladež koji mu je odredio istražni zatvor.

(PU međimurska: foto: ilustracija)